© Pari-daeza

Kruiden: Tanacetum balsamita (Balsemwormkruid)

Algemeen

Balsemwormkruid is een winterharde, polvormende vaste plant, die 80-150 cm. hoog wordt en bloeit aan het eind van de zomer met geelgroene schermen. By Oceancetaceen - Alice Chodura - Natalie Schmalz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43681491 - By 4028mdk09 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19114986 - By Joan Simon from Barcelona, España - Tanacetum balsamita, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48223225

Opkweken

Het balsemwormkruid houdt van goed gedraineerde grond en van volle of halfvolle zon, want zonder voldoende zon vormt het geen bloemen. Vermeerdering door zaad of scheuren.

Oogsten

Wanneer benodigd. Kan ook gedroogd worden.

Gebruik

Balsemwormkruid smaakt bitter en muntachtig, niet overdrijven is de boodschap. Gebruik: blad bij stoofvlees , vullingen, in soep, bij erwtjes en nieuwe aardappelen; in salade, jonge groente.
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Kruiden: Tanacetum balsamita

(Balsemwormkruid)

Algemeen

Balsemwormkruid is een winterharde, polvormende vaste plant, die 80-150 cm. hoog wordt en bloeit aan het eind van de zomer met geelgroene schermen. By Oceancetaceen - Alice Chodura - Natalie Schmalz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43681491 - By 4028mdk09 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19114986 - By Joan Simon from Barcelona, España - Tanacetum balsamita, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48223225

Opkweken

Het balsemwormkruid houdt van goed gedraineerde grond en van volle of halfvolle zon, want zonder voldoende zon vormt het geen bloemen. Vermeerdering door zaad of scheuren.

Oogsten

Wanneer benodigd. Kan ook gedroogd worden.

Gebruik

Balsemwormkruid smaakt bitter en muntachtig, niet overdrijven is de boodschap. Gebruik: blad bij stoofvlees , vullingen, in soep, bij erwtjes en nieuwe aardappelen; in salade, jonge groente.
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk